ژئواینفو: اطلاعات موضوعی علوم ژئوماتیک

اطلاعات موضوعی و خبرهای مفید و مهم در مورد شاخه های مختلف علوم ژئوماتیک که معمولا به طور پراکنده وجود دارد.( رستمی و فاطمی)

ژئواینفو: اطلاعات موضوعی علوم ژئوماتیک

اطلاعات موضوعی و خبرهای مفید و مهم در مورد شاخه های مختلف علوم ژئوماتیک که معمولا به طور پراکنده وجود دارد.( رستمی و فاطمی)

گذر سیاره زهره در تاریخ ۱۷ خرداد

سیاره زهره به دلیل قرار گرفتن بین مدار زمین و ماه می تواند گاهی اوقات از دید ناظر زمینی از روی خورشید عبور کند. به این پدیده گذر یا ترانزیت زهره می گویند.

به علت هم صفحه نبودن مدار زمین و زهره و همچنین عدم تفاوت پریود زمین (365.25 روز) و پریود زهره () تعداد گذر های زهره بسیار کم و نادر می باشد. به طوری که در هر قرن حداکثر ۲ گذر بیشتر اتفاق نمی افتد.

گذر سال 1882 میلادی پس از ۱۲۲ سال در سال ۲۰۰۴ مجددا انجام شد. اکنون پس از ۸ سال مجددا امسال یک گذر خواهیم داشت و گذر بعدی ۱۰۵ سال دیگر در سال 2118 میلادی (1496 شمسی) اتفاق خواهد افتاد. مدت عبور حدود ۶ ساعت می باشد که تنها ۲۰ دقیقه طول می کشد تا زهره پس از تماس اول٬ کاملا وارد سطح ظاهری خورشید گردد.

در گذر 17 خرداد امسال٬‌ در ایران از هنگام طلوع خورشید می توان با یک فیلتر خورشیدی مناسب (مثلا شیشه های جوشکاری با نمره 14) زهره را همچون یک قرص سیاه رنگ کوچک بر سطح خورشید ملاحظه کرد. در این زمان زهره در وسط مسیر خود بوده و بعد از حدود ۳ ساعت در ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه از روی خورشید عبور خواهد کرد و گذر به پایان می رسد. تصویر زیر عبور زهره را برای لحظه طلوع خورشید در ایران٬‌در یک تلسکوپ به صورت معکوس نشان می دهد.

Venus transits the Sun


نظرات 1 + ارسال نظر
احسان مقصودی چهارشنبه 17 خرداد‌ماه سال 1391 ساعت 23:27

سلام مهندس واقعا جالب بود.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد