ژئواینفو: اطلاعات موضوعی علوم ژئوماتیک

اطلاعات موضوعی و خبرهای مفید و مهم در مورد شاخه های مختلف علوم ژئوماتیک که معمولا به طور پراکنده وجود دارد.( رستمی و فاطمی)

ژئواینفو: اطلاعات موضوعی علوم ژئوماتیک

اطلاعات موضوعی و خبرهای مفید و مهم در مورد شاخه های مختلف علوم ژئوماتیک که معمولا به طور پراکنده وجود دارد.( رستمی و فاطمی)

برای آنها که در گذشته زندگی می کنند

دو روز است که دانشجویان قدیمی اهل اصفهان تلفن می زنند و می گویند خواب خوشی از ما دیدند و به این بهانه تماس می گٓٓیرند و خاطراتشان را با ما مرور می کنند. شاید به خاطر این است که آخر هفته اصفهان هستم و روحم زودتر  به اصفهان رفته است! 

یکی دیگه از دانشجویانم هم زنگ زده و از خاطرات اردوی های نقشه برداری در چند سال قبل می گوید. دیگری از مسابقات نقشه برداری یاد می کند. به هر حال 13 سال سر و کله زدن با دانشجویان نقشه برداری این مسائل رو هم به دنبال داره. الان بسیاری از آنها در پروژه های مهم مشغول کار هستند. 

بعضی خاطرات آنقدر ویژه هستند و منحصر به فرد که شاید یکبار بیشتر اتفاق نمی افتند. همیشه فکر می کردم مسابقات نقشه برداری را که در سال ۸۹ برگزار کردیم مجددا برگزار خواهد شد. اما همان یکبار هم آنقدر زحمت داشت که یکروزه تمام زحمات به بار نشست و خاطرات بسیار زیادی به جا گذاشت. امروز یک عزیز سفر کرده باعث شد تا خاطرات این برنامه را مجددا مرور کنم و بگویم که الان باید به فکر آینده بود و ماندن در گذشته نمی تواند گذشته را عوض کند. گذشته همان چیزی بوده که اتفاق افتاده و تنها با برنامه ریزی برای آینده می توان آنها را جبران کرد. عکس زیر هم برای  مرور آن خاطرات تقدیم شما می گردد:

مشکلات جاذبه صفر در فضا

شاید جالب باشد که بدانید روسها مشکل نوشتن در فضا بوسیله خودکار را با مداد حل کردند. اما دفع مواد زاید بدن در خلا و بی وزنی و حتی خوردن و آشامیدن از دیرباز مورد تحقیق دانشمندان فضایی بوده است. یک توالت فضایی مدرن در ایستگاه فضایی با استفاده از نیروی کشش هوا و کنترل بو  و تبدیل مواد و گندزایی میکروبی و باکتریایی توانسته است کمترین مشکل را به دنبال داشته باشد. نمونه این تجهیزات را که به توالت جاذبه صفر مشهورند در زیر می بینید:

ISS Toilet  File:Zvezda toilet.jpg


ظرفیت رشته نقشه برداری در آزمون 92

این روزها دانش آموزانی که کنکور داده اند در حال انتخاب رشته دانشگاه های سراسری می باشند. به این بهانه ظرفیت دانشگاه ها را در زٓر آورده آم. رنگ صورتی برای دانشگاه های غیر انتفاعی٬ رنگ کرمی برای دانشگاه های دولتی و رنگ نارنجی برای دانشگا ه های پیام نور می باشد:

رشته

مهندسی نقشه برداری

رشته

نقشه برداری

دانشگاه

روزانه

شبانه

جمع

دانشگاه

کاردانی

کارشناسی

جمع

اصفهان

23

-

23

زابل

50

-

50

بجنورد

30

-

30

گنبد

25

-

25

تبریز

18

12

30

آموزشکده سازمان نقشه

30

-

30

تبریز- مرند

24

16

30

آموزشکده سازمان جغرافیا

35

-

40

رجایی تهران

20

-

20

مر آموزش ممسنی

40

-

40

تفرش

34

10

44

دارالفنون قزوین

100

60

160

تهران

43

-

43

آریان بابل

100

60

160

زنجان

30

-

30

عمران توسعه همدان

100

60

160

اسد آباد همدان

20

20

40

فرزانگان اصفهان

100

60

160

صنعتی اراک

27

10

37

لامعی گرگان

100

60

160

صنعتی بابل

30

30

60

حکمت قم

100

-

100

جندی شاپور دزفول

20

10

30

دانا یاسوج

100

-

100

خواجه نصیر

30

-

30

سارویه ساری

100

-

100

صنعتی سیرجان

30

35

65

ساریان ساری

100

-

100

پیام نور بوشهر

40

-

40

عین القضات میانه

100

-

100

پیام نور اهواز

40

-

40

کمال ارومیه

100

-

100

پیام نور تهران ش

40

-

40

لقمان آق قلا

100

-

100

دانش پژوه اصفهان

60

-

60

میثاق رفسنجان

100

-

100

رشیدیه تبریز

60

-

60

یاسین بروجرد

100

-

100

گرمسار

60

-

60





عید فطر مبارک باد

درمعنی فطر کلماتی مثل گشودن و بازکردن روزه٬ بازگشت و پیروزی و ... آمده است. گرفتن روزه در آن حرام بوده و در حدیثی از امام صادق امده است: "تا سه روز پس از عید قربان و عید فطر٬ روزه داشتن روا نیست و این روزها روز خوردن و آشامیدن است." در تحریم روزه داری در این دو عید دلایل زیادی آمده است. مرکز مطالعات و پاسخ گویی شبهات٬ چند مطلب را در این زمینه آورده است:

اولاً: این دو عید ریشة قرآنی دارد و مستقیماًُ از طرف خداوند برای مسلمین عید قرار داده شده است. دیگر اعیاد ریشه روایی دارند،‌ و تکلیف نماز عید مخصوص این دو عید است. 

ثانیاً: در اصل این اعیاد عبادی هستند. مثلاًُ عید فطر به دنبالة ماه مبارک رمضان است و عید قربان دنباله ایام حج می‌باشد. حالت سابقه آنها عبادت همراه با زهد و گریز از دنیااست. در ماه رمضان یک ماه تمرین زهد و دنیاگریزی  و در حج نیز به همین صورت. بنابراین جهت رعایت اعتدال یک روز نیز زهد را کنار بگذاریم. 

ثالثا: مردم به تعبیر روایات در این دو روز مهمان خدایند و خداوند نمی‌پسندد که مهمانانش روزه‌دار و گرسنه باشند. 

رابعا: در بعضی تعابیر هم آمده است که این دو روز و نیز ایام دیگری که روزه در آنها حرام است، مانند ایام تشریق و نیز در نفی روزه در سفر، هدیه‌ها و یا صدقات خداوند است بر بندگانش. و سزاوار نیست که صدقه و هدیه را ردّ نماییم.


گروهی از مجلات علمی، مقالات ایرانی را تحریم کردند

این مطلب از سایت فارسی بی بی سی اخذ شده است.


بی‌بی‌سی فارسی مطلع شده که گروه انتشاراتی تیلور و فرانسیس، که ناشر مجموعه‌ای از مجلات و کتب علمی عمده است، از مجلات زیرمجموعه خود خواسته که مقررات تحریم ایران را که از طرف ایالات متحده و اتحادیه اروپا وضع شده، رعایت کنند.

مطابق سیاست جدید این مجموعه انتشاراتی، مجلات زیرمجموعه آن باید خود را با سیاست وزارت خزانه‌داری آمریکا، که شهروندان آمریکایی را از مداخله در روند انتشار مقالات ایرانی بازمی‌دارد، تطبیق دهند.


وزارت خزانه‌داری آمریکا حکم کرده که شهروندان این کشور از هر رابطه‌ای با نویسندگانی که مستقیم و غیرمستقیم به "بخش‌های سیاسی و نهادهای دولتی ایران و یا هر نهادی که به هر ترتیبی وابسته به بانک مرکزی ایران است" خودداری کنند.

گروه انتشاراتی تیلور و فرانسیس گفته که این تحریم‌ها "شامل همه نهادهای آموزشی و پژوهشی ایران نمی‌شوند، مگر اینکه این نهادها مستقیما از طرف دولت ایران تامین مالی شوند."


پیش از این نیز انتشارات هلندی الزویر (Elsevier)، ناشر تعداد زیادی از مجلات علمی معتبر، سردبیران، داوران و ویراستاران آمریکایی خود را از پذیرش مقاله‌های پژوهشگران ایرانی که در سازمان‌های دولتی کار می‌کنند، منع کرده بود.

علاوه بر منابع مالی مقالات علمی نویسندگان ایرانی، محتوای آنها نیز ممکن است موجب تحریمشان شود.


مقالاتی که درباره سیاست‌گذاری علوم نظامی و علوم و فناوری هسته‌ای باشند در صدر محتوای تحریم‌شده قرار دارند. علاوه بر اینها مهندسی نفت و محصولات مرتبط از موضوعاتی هستند که باعث تحریم مقاله نویسندگان می‌شوند.


اگر این خبر درست باشد نیاز است تا مسئولان به فکر تغییر آیین نامه های ارشد و دکترا باشند چرا که اکنون این ایین نامه ها اجبار بر چاپ مقلات در مجله های پژوهشی خارجی معتبر می کنند و حتی  هنگام تفسیر توسط گروه ها شرایط سخت تر هم می شود.


وضعیت هلال ماه شوال و عید فطر 1434

ساعت 2 و 12 دقیقه با مداد روز چهارشنبه 16 مرداد 1392 مطابق با 29 رمضان، ماه از فاصله 5 درجه ای جنوب خورشید عبور کرده و ماه نو می شود. در غروب این روز هلال با سن 17 ساعت و42 دقیقه در تهران، یک دقیقه زودتر از خورشید غروب خواهد کرد. لذا در هیچ نقطه ای از ایران نمی توان هلال شامگاهی را حتی با تلسکوپ مشاهده کرد. اما این هلال در بعد از ظهر و در شرایط خاص جوّی (که در ارتفاعات و قلل ممکن است آسمان بسیار شفاف باشد)، با تلسکوپ های بزرگ، توسط افراد خبره ممکن است رؤیت گردد.

با توجه به اینکه هلال صبحگاهی 15 مرداد را می توان با یک دوربین دوچشمی بزرگتر از 80 میلیمتر مشاهده کرد، می توان هلال آخر ماه رمضان را از نیم ساعت قبل از طلوع خورشید تا ساعت 12 ظهر، با تلسکوپ تعقیب نمود. در این هنگام جدایی زاویه ای ماه از خورشید، شبیه به هلال بعد از ظهر 16 مرداد خواهد بود. لذا دیدن هلال صبحگاهی 28 رمضان، تجربه ای برای دیدن هلال شوال در 29 رمضان خواهد بود. در این متن به بررسی علمی این موضوع خواهیم پرداخت. برای دریافت فایل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید:

http://s4.picofile.com/file/7862421391/shawwal_1434_3.pdf.html