ژئواینفو: اطلاعات موضوعی علوم ژئوماتیک

اطلاعات موضوعی و خبرهای مفید و مهم در مورد شاخه های مختلف علوم ژئوماتیک که معمولا به طور پراکنده وجود دارد.( رستمی و فاطمی)

ژئواینفو: اطلاعات موضوعی علوم ژئوماتیک

اطلاعات موضوعی و خبرهای مفید و مهم در مورد شاخه های مختلف علوم ژئوماتیک که معمولا به طور پراکنده وجود دارد.( رستمی و فاطمی)

آیا ما به GPS بیش از حد وابسته شده ایم؟

متنی که در ادامه می آید ترجمه خلاصه شده ای از یک مقاله است که موضوع آن به نظر جالب آمد.

آکادمی سلطنتی مهندسی انگلیس اخیرا گزارشی داده از میزان وابستگی مردم به GPS و نتیجه گیری کرده است که این وابستگی بیش از حد است و با توجه به این که سیگنالهای ماهواره ای در معرض تغییرات ناشی از طبیعت و حتی انسانها می باشد ریسک این وضعیت بالا رفته است.

گزارش آکادمی مذکور اعلام می دارد که امروزه کاربردهای زیادی بر اساس GPS توسعه یافته اند که هیچ نوع روش جایگزین دیگری نیز برای آنها تدارک دیده نشده است. البته در 3 دهه اخیر آمریکا سیستم ناوبری خود را توسعه داده و خدمات رسانی خود را بی وقفه دنبال کرده است ولی به هر حال فکر کردن به حادثه ای غیر قابل پیش بینی که این سرویس دهی را مختل کند نامعقول نیست.

در این سه ده مشکلات متعددی از پیش پای این سیستم و کابران آن برداشته شده است نظیر: دسترسی به سیگنال در مکانهای دوردست، امکان استفاده در حالت کینماتیک با دقت بالا و ...  . با ظهور مشابه روسی این سیستم (GLONASS) ریسک تکیه بر یک سیستم تنها نیز کاهش یافته است. در کنار این ، سیستمهای اروپایی (GALILEO) و چینی  (COMPASS) مشابه نیز در راهند و بنابراین سیستم باز هم تقویت می شود. کافی است تا کاربر گیرنده ای مجهز برای دریافت سیگنالهای این سیستمهای جدید داشته باشد.

یکی از مهمترین مخاطرات در این زمینه دسترسی افراد غیر مسئول و تبهکاران به شبکه های اطلاعات و زیر ساختهای فن آوریهای ماهواره ای می باشد. تخریب این سیستمها گاه می تواند به جان مردم آسیب برساند. علاوه بر این مردم با عادت کردن به استفاده از این فن آوری به خطرات آن کمتر توجه می کنند. مثلا موقعی که سیستمهای ناوبری ماشین بر اساس GPS اختراع شد اطلاعات آنها در مورد راهها کامل نبود و مردم با اعتماد کامل به این سیستمها گاه به مقصد درست نمی رسیدند.

ما هر رورزه در خطر از کار افتادن سیستمها و زیر ساختها هستیم. تصادفات و تغییرات آب و هوایی می توانند جاده ها را از کار بیندازند و مردم را به خطر بیفکنند و این موضوع می تواند در هر زمینه ای اتفاق بیفتد. بنابراین باید به این امر واقف باشیم ، راههای جایگزین را بدانیم تا مواقع لزوم از آنها استفاده نماییم. باید روزی بدون GPS را تصویر کنیم شاید بیاید!

نظرات 1 + ارسال نظر
سید چهارشنبه 31 فروردین‌ماه سال 1390 ساعت 15:20

بسمه تعالی
با سلام خدمت استاد محترم
آدرس وبلاگ شما رو از یکی از شاگردان سابقتون آقای اسلامی ساکن آمل گرفتم
از ایشون در مورد نحوه استخراج اوقات شرعی سوال کردم ُ شما رو معرفی کردند
من طلبه هستم و قبلش مهندسی نرم افزار خوندم
خواستم یه نرم افزار در مورد استخراج اوقات شرعی بنویسم
ولی نحوه استخراج رو نمی دونم
در سایت های مختلف درخواست دادم ولی متاسفانه جواب درستی ندادند
خواهشمندم مقاله آموزشی در این مورد که یه آماتوری که هیچ چیز از نجوم نمی دونه بتونه اینکار رو انجام بده ُ بنویسید
کتابهایی در این ضمینه هست ولی زیاد کمکم نکرد
یا کامل نبودند و یا خیلی تخصصی گفتند
در صورت امکان یه مقاله آموزشی با توضیحات کامل و فرمولها و مثالهای کاربردی در روزها و ساعتها و فصل ها و از جمله سالهای مختلف انجام بدبد
که حسابی جای این مقاله در اینترنت خالیه
با تشکر فراوان

با سلام
ضمن ارسال ایمیل به شما، بهتر است به سایت مرکز تقویم در لینک سازمانها و شرکت ها و همچین سایت اوقات مراجعه نمایید.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد